Odpowiedz
Posty: 20
Strona z 212
Nillay

Płeć:
Dołączył: 28 lis 2009
Punkty: 71025$
Podziękowania: 5268
Posty: 3259

Jest w serwisie
16 wrz 2010, 15:49
Dzisiaj przyszła do mnie paczka z nowym tunerem. Wszystko jest dobrze oprócz tego, że żaden program nie chce wyszukać mi żadnych programów...
Sterowniki są dobrze zaistalowane, więc nie wiem o co kaman......
Informacje na temat urządzenia znajdują się tu (allegro).........
_____
Zabraniam reuploadowania moich plików!
Informacje o uploadach znajdziesz w mojej ramówce - zanim zapytasz, sprawdź ją!
DavL
100%
DavL

Płeć:
Dołączył: 14 cze 2010
Punkty: 28$
Podziękowania: 461
Posty: 1852

Nie ma w serwisie
16 wrz 2010, 17:32
Te podane przez Ciebie informacje niewiele mi na ten przykład pomogły...
Ale do rzeczy:
Sprawdź na sam początek w menedżerze urządzeń jak jest zainstalowany ten tuner.
Musi on być pokazany w kartach sieciowych, bo jak jest gdzieś indziej to nie zadziała jak trzeba
Nillay

Płeć:
Dołączył: 28 lis 2009
Punkty: 71025$
Podziękowania: 5268
Posty: 3259

Jest w serwisie
16 wrz 2010, 19:48
Z tego co zauważyłem to poprzedni tuner był w "Kontrolerach Dźwięku, Video i Gier", ale teraz nic takiego tam nie ma. Zainstalowałem sterowniki już chyba z 10 razy i nic.....
W kartach sieciowych nic nie mam.......
_____
Zabraniam reuploadowania moich plików!
Informacje o uploadach znajdziesz w mojej ramówce - zanim zapytasz, sprawdź ją!
Lock

Płeć:
Dołączył: 28 lip 2009
Punkty: 0$
Podziękowania: 489
Posty: 2209
Ostrzeżenia: 1/5

Jest w serwisie
16 wrz 2010, 20:02
Wiem, że to trochę nie na temat, ale... Od kiedy tuner jest za 30zł? o_O (jestem nowy w tunerach etc. więc nie wincie xD)

A poza tym - może trochę głupie, ale praktycznie zawsze najłatwiejsze odpowiedzi są trafne wiec... sprawdź może w instrukcji albo na stronie producenta?
_____
Obraz

Obraz
Nillay

Płeć:
Dołączył: 28 lis 2009
Punkty: 71025$
Podziękowania: 5268
Posty: 3259

Jest w serwisie
16 wrz 2010, 20:11
Hmmm.... W sumie to można by było, gdyby owa instrukcja znajdowała się w zestawie... xD
Ale właśnie udało mi się zaistalować sterowniki... Niestety szukanie programów nadal nie działa......

Link do screena z oknem, w którym rozpoczyna się wyszukiwanie.
Link do screena z oknem, w którym kanały nie są znajdywane (w szczegółach co drugi wiersz wyskakuje "No signal" i to jest chyba właśnie główny problem)........
_____
Zabraniam reuploadowania moich plików!
Informacje o uploadach znajdziesz w mojej ramówce - zanim zapytasz, sprawdź ją!
DavL
100%
DavL

Płeć:
Dołączył: 14 cze 2010
Punkty: 28$
Podziękowania: 461
Posty: 1852

Nie ma w serwisie
17 wrz 2010, 17:13
Nillay, nie masz się co dziwić że nic nie wyszukuje skoro nie ma sygnału...
A nie wypisuje ci czasem jak włączasz program brak sprzętu?
Nillay

Płeć:
Dołączył: 28 lis 2009
Punkty: 71025$
Podziękowania: 5268
Posty: 3259

Jest w serwisie
17 wrz 2010, 17:56
Nie, jest napisane, że jest zaistalowane, ale nie ma sygnału.
Nie wiem, czy czasami nie powinna się świecić jakaś lampka na usb....
_____
Zabraniam reuploadowania moich plików!
Informacje o uploadach znajdziesz w mojej ramówce - zanim zapytasz, sprawdź ją!
DavL
100%
DavL

Płeć:
Dołączył: 14 cze 2010
Punkty: 28$
Podziękowania: 461
Posty: 1852

Nie ma w serwisie
17 wrz 2010, 18:07
Nillay, no powinna się świecić (bodajże cały czas, ale nie jestem pewny bo to zależy od modelu)
A jak to już nie daje rezultatu to niestety Ci już nie pomogę. :sorry:
Nillay

Płeć:
Dołączył: 28 lis 2009
Punkty: 71025$
Podziękowania: 5268
Posty: 3259

Jest w serwisie
17 wrz 2010, 18:26
Może być też tak, że jest uszkodzony.... Czyż nie? Wtedy to mi już nic nie pomoże ;)
_____
Zabraniam reuploadowania moich plików!
Informacje o uploadach znajdziesz w mojej ramówce - zanim zapytasz, sprawdź ją!
DavL
100%
DavL

Płeć:
Dołączył: 14 cze 2010
Punkty: 28$
Podziękowania: 461
Posty: 1852

Nie ma w serwisie
17 wrz 2010, 21:34
Istnieje również i taka opcja.
A może innym programem to spróbuj otworzyć. DVB Dream jest fajny i prosty w obsłudze jak również darmowy
Odpowiedz
Posty: 20
Strona z 212